maandag 17 oktober 2011

Profielfoto

Hij zag een glimp van zijn weerspiegeling in de winkelruit die hij passeerde. Verbijsterd bleef hij staan en keek nog eens goed. Was hij dat, die jongensachtige veertiger? En wat deed die stupide grijns op zijn gezicht?
 Het moment dat hij het zich afvroeg wist hij het antwoord al. Die grijns kwam door haar. Door dat mooie, lieve, maffe mens wat hij had leren kennen. Nou ja, beter had leren kennen, want eigenlijk cirkelden ze al langere tijd in dezelfde kennissenkringen. Maar pas sinds kort hadden ze echt contact.
Ze ontdekten dat ze hoewel ze totaal verschillend waren ook vele raakvlakken hadden. Hoewel zeer sociaal waren ze beiden te typeren als einzelgänger, iets wat in relaties vaak een breekpunt was. Ze waren beiden vaak onderuit gegaan maar hun kinderen hadden hen behoed voor te diep vallen. Allebei hadden ze nageslacht wat zich moeilijk staande kon houden binnen de huidige harde en snelle maatschappij, nageslacht waar ze voor hadden gevochten om ze op de juiste plek te krijgen, om ze een kans op geluk te geven.
 Hij genoot van haar levenslust. Hij vond het heerlijk hoe ze hem iedere keer weer van repliek wist te dienen. Hij bewonderde hoe veerkrachtig ze reageerde op de moeilijkheden die op haar pad kwamen.
In die ene glimp lag de bevestiging van dat wat hij eigenlijk al wist. Verliefd. Hij was tot over zijn oren verliefd op de prachtvrouw die zich schuil hield achter de profielfoto.

5 opmerkingen:

 1. dat is het mooie van verzinsels, het zou zo maar kunnen gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig dat dit soort dingen kunnen gebeuren...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er lopen voorbeelden van rond dat het kan. Volgens mij trouwt er zelfs een stel in november. Ik kan het zo gek niet bedenken of het kan gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 november, om precies te zjn (trouwen)

  BeantwoordenVerwijderen