donderdag 9 februari 2012

Zumba


Drie keer in de week was ze in het fitnesscentrum te vinden. Niet bij de apparaten want daar vond ze geen moer aan, maar in de ruimte waar de groepslessen werden gegeven. Ze deed altijd mee aan twee lessen achter elkaar. Dat kon net voor ze de kinderen weer moest ophalen. Ze vond de groepslessen leuk en dan met name de lessen die naar dansen neigden. Vroeger had het jazzballet geheten maar tegenwoordig hadden die lessen allemaal flitsendere namen als Bodyjam, Zumba of Sh´bam. Ze was gek op dansen en vond dit dan ook de ideale manier van sporten.
En toch was er iets wat haar mateloos irriteerde. Niet dat ze niet de enige was die het leuk vond maar wel die 5 bejaarde dames die elke les aanwezig waren. Natuurlijk hadden de dames alle recht op sport en beweging maar wat ze niet kon hebben was dat het de dames allemaal zo gemakkelijk afging. Ze huppelden met een gemak door die zaal of ze zo nog wel drie uur door konden gaan terwijl bij haar al na 15 minuten de tong op de knieƫn hing. Ze draaiden en zwierden alsof ze de pasjes al jaren kenden terwijl zijzelf na 2 draaien de weg altijd al helemaal kwijt was. Ze gooiden met hun ledematen alsof ze van rubber waren en met elastiekjes aan hun lijf zat, terwijl haar lijf al kraakte als ze haar voeten 2 centimeter verder uit elkaar zette.
Nee, ze had niks tegen bejaarde dames die wilden sporten maar ze mochten toch wel een klein beetje rekening houden met een goedwillend meisje wat 35 jaar jonger was dan zij.

4 opmerkingen:

 1. Lachuh!!! Daarom nu Gold Zumba, afgestemd op de ouderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat idee had ik al. Lekker zumba doen zonder dat dat jonge spul de boel ophoudt ;-)

   Verwijderen
 2. Die bejaarden hebben gewoon meer ervaring dat is het. Haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooooooooh, ik dacht dat de jeugd gewoon niks meer kon hebben, maar het ligt dus gewoon aan het gebrek aan ervaring. Wat een opluchting!

  BeantwoordenVerwijderen